BOK:
MEN HOMOPRESTEN OMVENDTE SEG IKKE - etter flere advarsler

http://www.ligaer.no/drapet.htmlhttp://www.ligaer.no/drapet.htmlhttp://www.ligaer.no/drapet.htmlhttp://www.ligaer.no/drapet.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2
 

Da jeg var i Israel i 2007 sammen med familien, lå vi noen timer på stranda ved Dødehavet. Etterpå spiste vi middag på en restaurant i nærheten. Der kom jeg for første gang i kontakt med Sodoma, eller hva mener du?

Det begynte med at jeg vasset langs stranda. Bunnen var dekket med saltkrystaller i tykke lag. Vannet fløt som olje langs huden. Men nåde den som får en sprut av dette saltvannet i øyene! Vannet var helt klart. Det var ikke tegn til liv, verken fisk, skjell, planter eller mikrober. Navnet Dødehavet vitner om dommen over Sodoma og de andre byene som lå her. Slik er det med synden. Den fører til død.

Da vi skulle spise ble vi betjent av en slank, flatbrystet dame, næ-ei, det var en mann. Håret var langt og mørkt, men tilhørte en mann. Han la sin arm vennlig på min kones skulder og ga henne menyen. Jeg telte på knappene hva jeg skulle gjøre. Da han kom med regninga, ga han den til kona. Hun åpnet den lille mappa, og der lå et visittkort med håndskrevet navn og telefonnummer på. Jeg snudde visittkortet, og oppdaget at det på andre siden sto: Restaurant Sodoma.

Er du gal, tenkte vi. Hva er dette for spisested? Nei, det så ganske alminnelig ut. Senere kom vi til å tenke på at han egentlig inviterte oss til et annet sted, et som het Sodoma.

Vanlige folk, bortsett fra denne ene servitøren. Vi tok et bilde utenfor, men stedet virker jo helt alminnelig. Helt alminnelig? Har det blitt helt alminnelig i Israel? Hva med Norge?

Da vi kjørte videre dagen etter, passerte vi et stort anlegg for saltutvinning. Der sto det på et skilt SDOM (=Sodoma). Der bor de folkene som jobber på anlegget. Jasså, så Sodoma lever i beste velgående igjen? Det er nesten som om Sodoma har gjenoppstått etter at Herren sendte et regn av ild og svovel over Sodoma og nabobyene. 

Livets ånds lov har i Jesus Kristus satt meg fri..

KONTAKT MED SODOMA

Lot i kontakt med Sodoma
Lot var en respektabel mann av samme fine familie som Abraham. Dessverre gikk det litt nedover med Lot, ja det holdt på å gå helt galt.

Det begynte med at onkel Abraham fikk høre fra Gud. Ja, Abraham hørte stadig derfra. Dermed flyttet Abraham fra slekta si, og Lot fikk være med. Abraham var allerede rik, men begynte å bli veldig rik da han flytta. Stadig var Abraham på vandring, og samme hva som skjedde, Abraham ble rikere og rikere. Det ble pussig nok Lot også, som om rikdommen skulle være smittsom. Dermed måtte de skilles. Det ble for store bølinger. For trangt om plassen med så mange folk, sauer, geiter og kameler.

Da de sto der på toppen og så utover, var Abraham som vanlig opptatt med sitt. Ja, han var innadvendt om du forstår. Men Lot var våken, og så på den flotte utsikten, lange rekker av ås på ås, fjell bak fjell. Men alt så tørt ut. Men der nede, i dalen, en elv, masse skog. Alt virket grønt der nede, syntes Lot. Tja, sa Lot, sannelig.. Reis hvor du vil, svarte Abraham. Går du til høyre, så går jeg til venstre. Så stirra Abraham ut i tomme lufta igjen. Dermed valgte Lot det fruktbare, nemlig Sodoma.

Merk hva som skjedde: Lot ble plaget i sin rettferdige sjel, for det var så mye synd og ondskap i byen. Likevel ble han etter hvert boende i selve Sodoma. Da Lot skiltes fra Abraham, var de begge rike. Men senere i historien ser vi at Lot hadde mistet all rikdommen. Ja, til og med kona. Og dessuten, ingen i familien hans ser ut til å ha arvet Lots rettferdighet, eller egentlig Abrahams rettferdighet. Dette var resultatet av at Lot levde et helt ut naturlig liv

Men hva med Abraham. Jo, han satt igjen med Svartepetter, mente Lot. Hvordan skulle Abraham kunne fø en så stor hjord på så tørr jord? Slapp bare av, Lot. Abraham klarte seg mye bedre enn deg. Han stolte på Gud, på Herren. Og Herren sa: Løft øynene dine, se deg omkring. Alt dette landet vil jeg gi til deg og din ætt (tolking: ætt = Jesus Kristus) til evig tid. Slik skjedde det også, selv om det tok lang tid. Lot derimot valgte den kjappe, lettvinte løsningen, og tapte. Lot ble bare fattigere og fattigere. Det verste var at han måtte være med å betale skatt, til en fremmed konge. Og senere ble han plyndra. Eller var det ikke slik det skjedde? Resultatet ble i alle fall at han mistet all rikdommen. Hør! Lot kunne lært av Abraham. Men det varte ikke lenge før Lot ble akkurat som folk flest.

Hvordan mistet Lot rikdommen? Kongene i byene på sletta gjorde opprør mot kong Kedorlaomer, han de hadde betalt skatt til (1M14). Det gikk galt, og  Lot og hele folket i Sodoma og Gomorra ble bortført, og byene på sletta ble plyndret. 

Abrahams kontakt med Sodoma
Abraham fikk høre at nevøen var bortført. Her måtte han gripe inn, for Lots skyld. Abraham var en rik man, ikke sant? Han hadde så mye som 318 menn som kunne bære våpen. Dessuten hadde han noen venner. Med denne minihæren satte han etter angriperen, fienden. Abraham satte fri hele befolkningen i Sodoma og Gomorra og alle tingene deres.

I Kongedalen traff Abraham Melkisedek, kongen i Salem (fredskongen). Abraham ble velsignet og ga 10% (tienden) av byttet til Melkisedek.

Bera, krigsfangen, konge over Sodoma, var en ganske freidig fyr. Han sa til Abraham: Gi folket til meg, så kan du ta tingene. Neida, Abraham sverget og sa: Du skal ikke få lov til å si: Jeg har gjort Abraham rik. Nei, Abraham ble rik fordi ha hørte fra Herren og handlet deretter. Han trodde på Guds løfter. Han ville ikke ha noen penger fra den syndefulle byen, fra den ugudelige kongen.

Lot flytter tilbake til Sodoma
Lot må ha vært ganske dum. Selv denne rystende opplevelsen fikk han ikke til å våkne. Han burde forstått at det hadde gått dårlig fordi han ikke fulgte Abrahams eksempel. Var det på grunn av kona hans? For han fikk seg jo ei kone og to døtre. Hvor var kona hans fra? Abraham var så nøye med hvem barna hans skulle gifte seg med. Kanskje Lots kone var fra Sodoma. Var det derfor hun ble til en saltstøtte. Følg med!

Klageropet over Sodoma
Klageropet over Sodoma og Gomorra er virkelig høylydt, sa Herren til Abraham. (Egentlig het han Abram den gangen). Du skjønner, Abraham fikk besøk av Herren og to engler:  Det klages over at disse byenes synd er virkelig ekstrem. Jeg vil gå og sjekke om det er sant. De to mennene, nei englene, begynte å gå mot Sodoma. Men Abraham skjønte at Herren tenkte på å ødelegge Sodoma, og der bodde jo Lot og familien hans. Her ser vi en stor forskjell mellom Lot og Abraham. Lot hadde gått stadig nærmere Sodoma, mens her gikk Abraham nærmere Herren, og sa: Vil du da rive bort den rettferdige sammen med den ugudelige. Om det fins 5o rettferdige i byen, vil du da utslette den? Nei, dersom jeg finner 50 rettferdige i Sodoma, vil jeg ikke ødelegge den. Men om det mangler 5 av de 50 rettferdige? Da vil jeg ikke utslette byen, svarte Herren. Slik fortsatte Abraham å forhandle til Herren hadde gått med på å spare byen om det fantes 10 rettferdige. Dermed sa Herren farvel til Abraham for den gangen. Men englene fortsatte i retning av Sodoma.

Englene kommer til Sodoma
Da Herrens to engler kom til Sodoma om kvelden, var det ingen som tok notis av dem. Ingen skjønte at de var to engler. Ingen ville heller la de to "mennene" overnatte noe annet sted enn på gata. Forresten.. det var et unntak: Lot. Han hilste pent på dem og foreslo at de kunne overnatte hos han.

Var Lot en luring? Prøvde han å skaffe seg gjester som ville betale for seg? Nei, Lot var nok bare gjestfri, slik det står i Hebreerne: 
Heb 13:2 Glem ikke gjestfrihet! for ved den har noen uten å vite det hatt engler til gjester.

Folkene i Sodoma blir avslørt
Før englene rakk å legge seg, kom byens folk, unge og gamle, hele folket fra alle kanter og omringet huset. La oss stoppe litt opp her: .. hele folket.. fra alle kanter.. Vi skjønner at det dreide seg om et planlagt, organisert overfall, siden alle var med på det, og de prøvde å unngå at noen i huset kunne flykte. Hadde det hendt slike ting der før?

Hva var de ute etter? De ropte på Lot, og forlangte at han kastet ut de to gjestene så du kunne få "kjenne" dem. Hva var det som drev dem? Var det ikke nok mannfolk i byen - menn de kunne "kjenne", altså ha omgang med, som noen bibeloversettelser sier. (Ordet "kjenne" - hebraisk yada - brukes også i samband med seksuell omgang med en kvinne, slik Adam "kjente" Eva, 1M4,1). Vel, disse englene så sikkert både unge og tiltrekkende ut, slik engler visstnok bruker være. Gamle og syke var de iallfall ikke. Slik "kjærlighet til gutter" var velkjent blant kanaanittene den gangen.

Lot blir avslørt
Det er under press, under påkjenninger, det viser seg hvem du egentlig er. Her kommer det fram at Lot var en rettferdig og god mann. Men dessverre fikk han aldri noen virkelig innflytelse. Han var ikke lys og salt, som Jesus snakker om. Han var et eksempel på at når saltet mister sin kraft, hva skal det da saltes med? 

Lot skjønte hva de var ute etter, og prøvde å forhandle: Det dere tenker å gjøre er ondt. La meg heller gi dere de to døtrene mine. De var jomfruer, kanskje under kjønnsmoden alder. Nei, det ville de ikke, og dessuten, Lot hadde ikke noen maktmidler. Hadde han ikke noen sterke unge menn med våpen som tjenere? Eller noen svigersønner det var tak i? Nei, tydeligvis ikke, og slik skjønner vi at Lot var blitt fattig. Lot var forsvarsløs. Hans eneste forsvar var å inngå kompromiss, forhandle. Hans forsøk på å ofre døtrene var ganske ekstremt hva?

De perverse mennene (og de perverse ungguttene, 1M19,4), var lei av at Lot stadig prøvde å hindre dem i å leve ut sine lyster. Han satt jo i porten, det vil si domstolen eller bystyret, og prøvde å få en viss innflytelse. Men han lyktes ikke, det ser vi tydelig her. Han ble bare møtt med forakt.

Sodoma dømmer seg selv
Til slutt gikk mennene, og guttene, i Sodoma til ytterligheten, ikke bare i ord, men og i handling: Nå er vi lei av deg, Lot. Vi skal håndtere deg verre enn vi hadde gjort med disse to! Dermed trengte de kraftig inn på Lot og prøvde å sprenge døra. Da fikk englene nok. De gikk over i "overnaturlig modus", strakte hånda ut (hva nå det måtte bety), dro Lot inn i huset og stengte døren. Dernest slo de mennene utenfor med blindhet, så de ble satt ut av spill. Dermed visste englene nok, mer enn nok, til å dømme Sodoma. Og så ble det rask slutt på alle om og men.

Lot - uten innflytelse og uten kontakt med virkeligheten
Vi skjønner at det ikke var så mange som 10 rettferdige i Sodoma. Men likevel, Abrahams bønner må ha gjort inntrykk. Og dessuten, Lot var jo en rettferdig mann. Derfor prøvde Herren å redde Lot. Men det var ikke så enkelt. Selv etter et så voldsomt møte med synden i byen, virker det som Lot ikke helt forsto alvoret. Gud ville redde Lots kommende svigersønner. Men de skjønte ikke at byens folk var onde og syndige. Og dessuten var de kanskje slik selv (litt av noen svigersønner). Lot klarte ikke å få dem til å tro at "nå kommer dommedag".

Det endte med at englene måtte ta Lot, kona og døtrene i hånda og nærmest hale dem med det første stykket. Men litt etter litt gikk det opp et lys for Lot. Kona hans derimot, måtte ha angra på at hun ble med, for da svovel og flammer begynte å regne ned over Sodoma, snudde hun seg og så seg tilbake. Hun ble til en saltstøtte.

Omsider reagerte Lot, for sent. Han ble så redd at han slo seg ned i ei hule i fjellet. Han våget seg ikke derfra, for han var styrt av frykt. Denne frykten ødela resten av livet hans, og resten av familien. Den førte nemlig til at døtrene hans drakk han full for å ligge med han.. de ville sørge for at familien ikke døde ut. Dermed ble de mødre til moabittene og ammonittene, to folkeslag som ble fiender av Israels folk. Igjen ser vi at Lot nok var rettferdig, men han levde som om han ikke trodde på Gud.

Din kontakt med Sodoma
Hvordan er din kontakt med Sodoma? Følger du Abrahams eksempel, Lots eksempel, eksemplet til Lots hustru.. eller er du lik den homofile og trolig også sadistiske gjengen av unge og gamle menn som gjerne ville voldta de to mannlige englene? 

La oss ta Lot først. Lot var kraftløs, for han satte sin lit til det naturlige. Dessuten var han forblindet, hadde sluttet å reagere. Han satt i byporten (bystyret), men hadde likevel ingen innflytelse. Han var en kompromissets mann, men oppnådde ikke noe. Dog - han var rettferdig, og var nok selv ikke direkte innblandet i byens synder.

Abraham er den rake motsetningen. Abraham hørte fra Gud, og dermed fikk han himmelske impulser slik at han handlet som en troens mann. Abraham var og ble en mann med innflytelse. Så lenge Lot vandret sammen med Abraham, gikk det godt med Lot. Men så ble Lot rik, og overmodig. Når Lot skulle klare seg selv, gikk det galt.

Er du en som setter Sodomas befolkning fri, eller er du en som bare blir pint og plaget av Sodomas synder? Snakker du om hvordan det år etter år går nedover, om hvor håpløst alt er? Eller er du full av tro på at Gud er mektig? Er du med på å reise opp en mektig Abrahams hær som skal sette fangene fri, eller er du selv en hjelpeløs fange, som Lot var? Eller enda verre: Lengter du tilbake til Sodoma, og sørger over at den ble ødelagt? Da kan du ikke regne med noen plass i himmelen, uten at du omvender deg. Og selve befolkningen i Sodoma - slik som Lots kommende svigersønner. De var bare opptatt av sitt dagligliv, og kunne ikke se noe galt i det de gjorde. (Lukas 17, 28-37).

Lot var en svak og fryktsom troende. Døtrene hans gikk det verre med, de drev incest med sin far, som de skjenket full. Var de egentlig troende? Tvilsomt. Kona hans var iallfall ikke noen troende. Var hun i sitt hjerte, ja kanskje også i handling - lesbisk eller bifil? Eller var hun for litt "lek" - jeg mener sadisme eller masochisme. Tredje generasjon, Lots døtres sønner, gikk hele veien. De (Moabittene og Ammonittene) ble fiender av Guds folk.

Abraham derimot fikk løftene oppfylt, ble far til Israels folk, som vår frelser og Herre Jesus Kristus ble født inn i. Jesus sier: Abraham så min dag, og hilste den. Abraham kjente Herren, snakket med Herren, fulgte ordre fra Herren. Abraham var Guds venn. Hører du fra Herren? Lyder du ordre fra Jesus, Guds levende Sønn? Er du verdens venn, eller er du Guds venn?

Som ødeleggelsen kom overraskende over Sodoma, slik skal dommen komme overraskende over verden i endens tid.

Joseph Doucé omtrent slik Harald Hæreid traff han i 1988.

Jesus sendte meg til Frankrike for å advare pastor Joseph Doucé og fortelle han om Jesus. Han var den kanskje mest innflytelsesrike 2kristne" homofile aktivist i Europa fram til han ble drept av hemmelig politi (?) i 1990.  Presten/pastoren forsvarte også transvestittene (kjønnsopererte), de pedofile og sado-masochistene. 

5 år før drømte jeg om blod på hånden
Harald Hæreid forteller: I drømmen så jeg 2 menn som skjøt på hverandre. Deretter kom en av dem vaklende mot meg ut av et hus. Han falt ned foran føttene mine og grep meg om anklene. Jeg bøyde meg ned og tok på ryggen hans. Da fikk jeg blod på den ene handa, og Gud sa til meg: Dersom du ikke advarer den ugudelige, vil du få blod på hånden, som om du selv hadde  drept han. (Esek. 3,18)

Brennaktuell selvbiografi om kampen mot homofili
Denne boka tar opp flere sider av kampen mot seksuelle perversjoner, slik som rettssaken mot Hans Bratterud, som ble frikjent i Byretten, men dømt i Høyesterett. Videre inneholder den flere vitnesbyrd om menn og kvinner som Jesus satte fri fra homofili og pedofili. 

Du kan lese boka gratis (foreløpig) her.http://www.ligaer.no/drapet.htmlhttp://www.ligaer.no/drapet.htmlshapeimage_5_link_0