Radioaktivt angrep på Israel avverget

Et skip fra Iran med mange tonn radioaktivt materiale ombord var på vei til Israels kystområdet den 21. august 2008. Det ble kapret av somaliske sjørøvere. Ingen om bord ville fortelle hva lasten inneholdt eller hvordan containerne kunne åpnes. Sjørøverne brøt seg inn i en av containerne og fant at den inneholdt pulveraktig sandjord. I løpet av 3 dager fikk de som åpnet containeren helseproblemer av typen hudforbrenninger og tap av hår. Innen 2 uker døde 16 av piratene.
Skipet heter Iran Deyant, er et bulkskip på 44.458 tonn og eies av et statlig Iransk rederi under det militære. Det var angivelig på vei til Rotterdam da det ble kapret ved Afrikas Horn, altså utenfor Somalias kyst. Skipets dokumenter fortalte at skipet angivelig inneholdt jernmalm og industrielle produkter som skulle til en ikke identifisert tysk kunde. Mannskapet var på 29.

Lokale myndigheter i Somalia kom 4. september til for å undersøke de mystiske dødsfallene og skipet. De mente lasten besto av våpen til Eritrea. Senere kom krigsskip fra USA, Russland og Frankrike til stedet, og amerikanerne tilbød angivelig en større pengesum for å ransake skipet.  Amerikanerne har vært tause om hendelsen, men russerne skal ha fortalt den virkelige historien. Hele lasten besto av radioaktiv sand, som Iran har fått tak i fra Kina. Planen var å seile gjennom Suezkanalen til Israels kyst, forlate skipet og sprenge det. Senere har Israel høylydt prøvd å påvirke FN til å vedta en skipsblokade mot Iran.Et skip fra Iran med mange tonn radioaktivt materiale ombord var på vei til Israels kystområdet den 21. august 2008. Det ble kapret av somaliske sjørøvere. Ingen om bord ville fortelle hva lasten inneholdt eller hvordan containerne kunne åpnes. Sjørøverne brøt seg inn i en av containerne og fant at den inneholdt pulveraktig sandjord. I løpet av 3 dager fikk de som åpnet containeren helseproblemer av typen hudforbrenninger og tap av hår. Innen 2 uker døde 16 av piratene.


Kilde for artikkelen: SHIRAT DEVORAH ved Brian Harring www.brianharring@yahoo.com

MV Iran Deyant

Foto:  Maritime News Russia, http://www.odin.tc/pics/8-25.jpg